Atte Länsiluoto otti komean voiton Audi Finnish PGA Golf Tourilla

Kuva: Juha Hakulinen

Atte Länsiluoto otti perjantaina komean voiton, kun hän oli paras Audi Finnish PGA Golf Tourin Hirsalan osakilpailussa. Ammattilaiskiertueen ykkössija oli LG:n 22-vuotiaalle amatöörille uran ensimmäinen, toissa vuonna hän oli jo kolmas Paltamon osakilpailussa.

Atte pelasi läpi kilpailun tasaisen varmasti (72-71-71/-2) ja voitti Talman Peter Puhakan lopulta kahdella lyönnillä.

”Oli hieno kisa ja oli hienoa voittaa. Tykkäsin paljon, kun sain pelata voitosta. En ole ennen pelannut viimeisessä ryhmässä tämän tason kisassa.”

Atte lähti päätöskierrokselle piikkipaikalta ja kesti paineet erinomaisesti, vaikka tilanne oli uusi.”Ylimääräinen jännitys hävisi, kun päästiin kentälle. Meillä oli tiukkaa vääntöä ja nautin siitä tilanteesta. Puttasimme molemmat hyvin, Atte kertasi Puhakan kanssa pelaamaansa kierrosta.
Johtopaikka vaihtui moneen kertaan kierroksen aikana ja ratkaisu tapahtui 17.väylällä, kun Puhakka löi veteen ja teki triplabogin. Atte teki tekin parin ja hoiti viimeisen väylän parilla voiton kotiin.

”Itseluottamusta tuli lisää, kun näin, että pystyn voittamaan”, hän iloitsi.

Atte arveli, että hän on nyt ”kokonaisvaltaisesti” valmiimpi pelaaja kuin aikaisemmin ja Hirsalassa putit upposivat.
”Putin pitää kulkea, jos mielii voittaa, hän naurahti.

Isot kiitokset Atelta saa myös hänen valmentajansa Timo Rauhala, jonka kanssa peliä on hiottu pitkin talvea ja kevättä.
”Ne treenit mahdollistivat tämän voiton.”

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu kahden viikon päästä Sarfvikissa. Heinäkuussa Atte pääsee kilpailemaan arvokisoissa myös kotikentällään, kun Takkulassa pelataan seuran 60-vuotisjuhlien kunniaksi reikäpelin SM-kisat.