Atte Länsiluoto teki kenttäennätyksen ja vei mestaruuden ylivoimaisesti

Atte Länsiluoto voitti ylivoimaisesti Lahden Golfin miesten A-sarjan mestaruuden, kun tittelistä pelattiin Mestari-kentällä perjantaista sunnuntaihin.  Aten kolmen kierroksen yhteistulos oli 218 lyöntiä (+2).

Länsiluoto tiputti toisena päivänä kyydistään pahimman uhkaajansa Mikko Lehtovuoren, kun hän tykitti tuloksen 66 (-6), joka on backteeltä Mestarin uusi kenttäennätys. Ennätyskierros sisälsi kaksi eaglea, neljä birdietä, kymmenen par’ia ja kaksi bogia. Perjantaina ja sunnuntaina mestari kiersi kentän 76 lyönnillä (+4). Lehtovuoren kierrokset olivat 73-76-80 ja yhteistuloksellaan 229 (+13) hän jäi Länsiluodosta 11 lyönnin päähän.

Pronssista käytiin kova taistelu, joka päättyi päätöspäivänä jo Lehtovuortakin uhitelleen Esa Lehikoisen eduksi. Kisan yllättäjä jäi lopulta hopeasta vain kaksi lyöntiä (78-77-76, 231/+15).
”Nyt osui aika kivasti lankulle”, kommentoi pronssimitalisti viikonloppuaan Silveri-pelaajien WhatsApp-ryhmässä.
Kilparyhmän pelaajien väliin löi kiilaa myös Antti Sulkanen, joka jäi pronssista kahden lyönnin päähän. Sulkasen tähtihetki osui jo perjantaille, kun hän löi hole-in-onen väylällä kahdeksan.

Lauantaina ja sunnuntaina pelatun miesten B-sarjan mestaruuden vei ylivoimaisesti Atte Rantanen, joka 78 ja 79 lyönnin kierroksillaan (157/+13) jätti hopeaa pelanneen Ilkka Virtasen 15 lyönnin päähän. Pronssia otti Petri Parikka.

Emilia Torvinen ylivoimainen naisissa

Naisten kilpailussa ylivoimaansa näytti Emilia Torvinen. Hän pelasi 81 ja 77, ja yhteistulos 158 (+14) oli 26 lyöntiä parempi kuin hopeaa ottaneella Sara Metsäsellä. Pronssimitalisti Erica Kilponen jäi hopeasta kahden lyönnin päähän.

Yleisten sarjojen mestisten yhteydessä ratkaistiin myös juniorisarjojen mestaruudet, joiden mitalisti olivat:
T18: 1) Kilponen Erica, 2) Ramponen Netta.
P18: 1) Verto Kalle, 2) Lindström Topi, 3) Kumpulainen Jussi.
T16: 1) Lehtinen Kiia.
P16: 1) Makkonen Vertti, 2) Arbelius Jan, 3) Kallio Leevi.
T14: 1) Romanoff Emma, 2) Romanoff Alissa, 3) Hiukka Emmi.
P14: 1) Laakkonen Ilmari, 2) Hedlund Daniel.