Piha-alueen perusparannus

Klubin pihan ja parkkialueen perusparannus saatiin viimein käyntiin. Parkkialueen ympäriltä viherkaistojen maa vaihdettiin pensaille ja nurmikolle sopivaksi kasvualustaksi. Parkkialueiden väli on nurmetettu osin siirtonurmella, osin kylvämällä. Vielä tämän syksyn aikana nurmialueelle istutetaan puurivi. Parkkipaikan ja Takkulantien väliselle alueelle istutetaan pensasryhmiä ja pihlajia.

Samassa yhteydessä Kisällin lampeen laskevaa puroa perattiin rikkakasvustosta.  Seuraavassa vaiheessa puron varteen istutetaan matalia pensaita.  Klubin ja parkkipaikan väliset alueet perataan rikkakasveista ja tehdään istutukset, kuitenkin niin, että pohjakasvillisuus pääosin säilyy luonnonmukaisena. Klubille johtavan käytävän vieressä oleva kallio puhdistetaan ja jätetään näkyviin.

Samalla parkkialueelle tehtiin neljä sähköautojen latauspistoketta ja neljä sähköpistoketta lähinnä asuntoautoja varten. Sähköautojen ruudut värjätään vihreällä merkkivärillä.

 

Harjoitusalueiden kehittäminen

Kasvualustojen vaihdossa tulleet kaivuumaat kuljetettiin harjoitusalueen ja Kisällin ykkösen lammen väliin. Tarkoitus on muotoilla alueelle lyöntipaikkaa vasten kallistettu kohdelyöntialue. Alueesta tehdään iso, jolloin sinne voidaan sijoittaa useampia lippuja sekä syvyys- että leveyssuunnassa. Tarkoitus on mahdollistaa alueen tehokkaampi käyttö.

Takkulantien ja rangen väliin on valmistumassa etenkin junnujen käyttöön tarkoitettu jumppa-/verryttelyalue.

 

Bägikatos

Proshopin päätyyn tehty katos on tulevia sateita silmälläpitäen alue, jonne bägit saa nopeasti siirrettyä sateelta suojaan.

 

11. tii

Tii otettiin viimein muutama viikko sitten käyttöön. Puretun teen paikalle levitetään vielä kasvualusta ja kylvetään nurmikko.

 

Kentällä tapahtuu

Viheriöiden talvituhojen osalta (jääpolte, pakkaskuivuminen) ollaan jo vahvasti voiton puolella. Talvituhoista kärsivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki Jyväskylän alapuolella olevat kentät. Omalle kohdalle vastaavanlaiset tuhot osuivat viimeksi vuonna 1993.

Viheriöiden kunnostamiseen on lyöty niin paljon paukkuja, että joidenkin muiden alueiden hoidosta on jouduttu tinkimään. Samasta syystä rakennusprojektit ovat jonkin verran venyneet.

 

Harri Walden,

kenttämestari