Kapteenin terveiset

Golfkausi 2014 pyörähtää käyntiin täydellä höyryllä huomenna perjantaina. Pääsemme pelaamaan suoraan viheriöille ja meidän mittakaavassa todella aikaisessa vaiheessa kevättä. Lähikentillä on tullut käytyä jo pelaamassa ja täytyy sanoa, että meillä näyttäisi ruohon kasvu olevan muita edellä niin viheriöillä kuin väylilläkin. Iso kiitos tästä projektipäällikkö Harri Waldenilla vahvistetulle kenttähenkilökunnalle – töitä on tehty ja se näkyy! Myös talkoilla on ollut iso merkitys kentän saamisessa pelikuntoon talven jäljiltä. Kiitos kaikille osallistuneille!

Näin kauden alussa on kerrata muutama tärkeä golf-etikettiin liittyvä asia:

KENTTÄHENKILÖKUNNAN TURVALLISUUS:
Muistetaan aina pelatessa, että kenttähenkilökunnalla on ”etuajo-oikeus” kentällä. Henkilökunta kyllä ottaa pelaajat huomioon ja niinpä odotetaan rauhassa kunnes heiltä lupa lyömiseen tulee.

LYÖNTIJÄLKIEN PAIKKAAMINEN
Muistetaan aina paikata lyöntijäljet niin väylillä kuin raffeissakin

PALLON PUTOAMISJÄLJET VIHERIÖILLÄ
Putoamisjäljet viheriöillä on aina paikattava huolella – pelkkä jäljen nosto ei riitä. Muistetaan paikata jäljet myös silloin kuin pallo ei jää viheriölle.

Ajanvarausten perusteella huomaa, että kentällä riittää pelaajia heti alusta lähtien. Yritetään pitää pelinopeus aikaisempien kausien tapaan ripeänä. Tässä hyviä vinkkejä sujuvaan pelaamiseen:

 1. Yleisenä tapana on, että kauimmaisena reiästä oleva lyö ensin. Tässä voidaan kuitenkin joustaa varsinkin harjoituskierroksilla – eli ensimmäisenä valmiina oleva pelaaja voi löydä ensimmäisenä.
 2. Laske ja merkitse tuloksesi matkalla viheriöltä seuraavalle lyöntipaikalle tai lyötyäsi seuraavan reiän avauksesi.
 3. Ole tietoinen ajankulusta. Tavoiteajat reikää kohti ovat osapuilleen seuraavat: par 3- reiät: 10 minuuttia, par 4-reiät: 15 minuuttia, par 5 – reiät: 20 minuuttia. Se tarkoittaa maksimissaan n. reilun 4 tuntia kestävää täyttä kierrosta ja pari tuntia kestävää yhdeksän reiän lenkkiä.
 4. Suunnittele lyöntisi jo saapuessasi pallolle ja kun pelikaverisi ovat lyömässä, älä vasta oman lyöntivuorosi alkaessa.
 5. Golfkentällä ei tarvitse juosta, mutta reipas kävely kannattaa aina. Sitä kertyy golfkierroksen aikana keskimäärin runsaat kahdeksan kilometriä.
 6. Aloita reikäkohtainen tuloksesi laskeminen heti avauksesta, älä vasta pelatun reiän jälkeen.
 7. Jos pallolle asettumisesta lyömiseen kestää yli 15 sekuntia, kannattaa kehittää nopeampi lyöntirutiini. Jätä lyöntitekniikan miettiminen harjoitusalueelle.
 8. Tarkista viheriötä lähestyessäsi, miltä puolelta siirrytään seuraavalle reiälle ja jätä bägisi sinne.
 9. Tarkista säännöllisesti pysyttekö edellä olevan ryhmän perässä.
 10. Jos olet lähellä reikää ja pelikaverisi lyö bunkkerista, haravoi hänen jälkensä.
 11. Jos lyöt ensimmäisenä reikään, ota lipputanko käteesi ja aseta se peliryhmäsi viimeisen putin jälkeen takaisin reikään.
 12. Jos neljän hengen ryhmässä on yhtäaikaisesti kaksi palloa kateissa, etsikää niitä pareina sen sijaan, että kaikki neljä etsivät molempia palloja.
 13. Pyri aina seuraamaan, mihin pelikaverisi pallo päätyi.
 14. Pyri tarkistamaan puttisi kaltevuus jo lähestyttäessä viheriötä tai muiden lyöntivuoron aikana sen sijaan, että aloittaisit puttilinjasi lukemisen vasta oman lyöntivuorosi alkaessa.
 15. Jos et pääse lyönneilläsi kunnolla etenemään, voit harjoituskierroksella aina nostaa pallon ja pelata sitä lähempää reikää tai keskeyttää reiän. Pistebogey-järjestelmä mahdollistaa sen, ettei koko tuloksesi mene silloin pilalle
 16. Opettele perussäännöt huolella. Jos sääntöihin liittyviä pulmia tulee niin selvitä ne vasta kierroksen jälkeen klubilla. Jokaiseen sääntöpulmaan löytyy vastaus  seuran kouluttamien tuomarien avulla (lista tuomareista yhteystietoineen klubilla)
 17. Lyö aina varapallo jos on pienikin epäilys siitä, että varsinaista pelipalloa ei löydy.

Kausi avataan virallisesti lauantaina 10.5. ja sen yhteydessä pelataan hauska Buddy-golfkisa. Avajaisista ja muista tapahtumista löytyy hienosti tietoa täältä kotisivuilta. Tutustukaa tarjontaan – aktiivista toimintaa riittää jokaiselle pelaajaryhmälle.

Oikein hyvää Golfkautta 2014 toivottaen

Eero / Kapu

PS. jäsen- ja vastikemaksujen eräpäivät ovat olleet kevättalvella. Muistakaa tarkistaa, että ne ovat hoidettu sillä ajanvaraus ei onnistu jos maksuja on auki.