Kenttäinfo 20.4.2018

Golfkausi 2018                                                                                                                                                   
Kaksi viikkoa sitten kävin vetämässä viimeisen hiihtolenkin. Nyt puolenmetrin vahvuisesta lumipeitteestä on jäljellä vain rippeet. Lunta ei juurikaan ole muualla kuin kakkosväylillä ja auravalleina viheriöiden ympärillä. Lumet ovat lähteneet liukkaasti kun ne viimein olivat lähteäkseen.

Sateinen kesä ja syksy sekä runsasluminen talvi näkyvät sulamisvesien määrässä. Vettä seisoo ja virtaa paikoissa joissa sitä ei aiempina vuosina ole ollut. Kevät kuivaa nopeasti, mutta tällä hetkellä kenttä on todella märkä ja pehmeä.

Talvehtiminen
Viheriöiden kasvinsuojelutoimista ja lumenpoistosta  huolimatta pitkään paksun lumipeitteen alla ollut heinä ei ole talvehtinut odotusten mukaisesti. Harmaan lumihomeen jälkeensä jättämiä laikkuja on runsaasti etenkin laajennuksen viheriöillä.  Kisällikentän uudet viheriöt ovat niin ikään kärsineet lumihomeesta. Sen sijaan kummankin kentän vanhat viheriöt ovat selvinneet lähes vaurioitta.

Avaaminen
Kentän avaamisen ajankohtaan vauriolla ei ole merkitystä; avaus järjestykseen kylläkin. Nyt kenttä on kauttaaltaan niin märkä, ettei ainakaan viikkoon avaamista voi harkita. Ensin pyritään avaamaan Kisälli-kenttä ja heti perään Mestarin takalenkki, tai ainakin osia siitä. Laajennuksen viheriöitä elvytetään harsojen alla pystyleikkuun ja kylvötöiden jälkeen.

Ensi torstaina olemme jälleen viisaampia jolloin avaamisajankohdasta kerrotaan tarkemmin.

Range on käytössä omin palloin (matolta). Vesi rangelle saadaan ensi viikon aikana ja automaatti otetaan käyttöön heti kun pallojenkeruukoneella pystyy rangella liikkumaan.

Harri Walden
Kenttämestari