Kenttämestarin katsaus 12.9.

Mestarin käännetty pelijärjestys

Kierroksen aloittamisen siirto kymppi tiille on aiheuttanut jonkin verran hämmennystä. Tai oikeammin kysymyksiä, että miksi näin?  Syitä on kaksi ja ne ovat pääasiassa kentänhoidollisia.

Tasaamme viheriöiden kuormitusta

Etulenkin kuormitus on aina takalenkkiä suurempi, koska hoitotyöt kuten viheriöiden leikkuu pystytään takalenkillä tekemään myöhemmin ja kuivempaan nurmikkoon. Tällä on suuri merkitys leikkuujälkeen ja heinän hyvinvointiin.  Syksyllä puiden ympäröimillä varjoviheriöillä  ongelmat kertaantuvat kun aurinko ei enää nouse kesä korkeuksiin. Muutama tällainen viheriö laajennuspuolella on ja  nyt pyrimme kaikin keinoin parantamaan niiden kuntoa, jotta viheriöiden edellytykset selvitä kunnialla talvesta paranisivat.

Myös pelaajien aiheuttama kuormitus etulenkille lisääntyy syksyä kohden, kun puolikkaiden kierrosten pelaaminen lisääntyy.

Helpotamme korjaustöiden tekemistä ja vähennämme pelille aiheutuvaa haittaa

Hoitotöiden lisäksi parannamme laajennusosan kuivatusta ja korjaamme siirtonurmella  pahimmin kuluneita alueita.  Pelijärjestyksen muuttaminen antaa meille lisää rauhallista työaikaa ja toisaalta häiriö pelaamisellekin jää vähäisemmäksi.

Pelijärjestyksen vaihtaminen viikottain

Tulevaa kautta silmällä pitäen olemme harkinneet pelijärjestyksen vaihtamista muutamaksi päiväksi viikossa koko pelikauden ajaksi.

Kenttämestari
Harri Walden