Kenttämestarin terveiset 1.4.2021

Tämmöinen talvi tällä kertaa

Hiihtokilometrit ainakin näin etelässä alkavat pikkuhiljaa olemaan pulkassa. Lumi sulaa ja ladut muuttuvat lumimössöksi. Samaa tahtia katoaa lumi myös kentältä. Viikon aikana lumen paksuus on vähentynyt reilut 30 cm. Aurinkoisimmilla paikoilla nurmikko jo sieltä täältä näkyykin, mutta varjopaikoissa saa kahlata vielä 25 cm paksussa lumihangessa. Mestarin kakkosväylä ja viheriö ovat vielä oma lukunsa.

Nurmikkoalueilla maa ei ole routaantunut lainkaan. Sula maa kuivuu nopeasti koska sulamisvedet pääsevät esteettä imeytymään maahan. Toisaalta kentälle ei ole tällä hetkellä asiaa millään painavalla kalustolla, joten lumen auraaminen ei tule kysymykseen.

Ainoastaan alueilla joilla on liikuttu on maa roudassa. Rangen ja lähiharjoittelualueen jäädytetyille talvigolf- väylille on levitetty hiekkaa nopeuttamaan sulamista.

Jäästä ei siis ole ollut huolta tänä talvena, sen sijaan olosuhteet homesienille ovat lumen alla olleet ihanteelliset. Testi pisteiden perusteella tilanne viheriöillä näyttää juuri nyt hyvältä.

Pääsiäisen jälkeen tiedetään taas aikalailla enemmän.

Hyvää pääsiäistä

Harri Walden, kenttämestari