Kenttämestarin terveiset 12.4. – range avataan tällä viikolla

Mestarin 2. väylä viime kesänä

Pääsiäisaurinko söi lumet kutakuinkin koko kentältä. Lunta löytyy enää varjoisimmilta paikoilta. Kentän kunnon arviointi ei enää ole satunaisten lapiolla lumen alta kaivettujen nurmikko lämpäreiden varassa, vaan nyt jo näkee missä mennään.

Vanhojen viheriöiden taudinarassa kylänurmikassa on lumihomevaurioita, sen sijaan ”uudet” rölliviheriöt ovat kutakuinkin taudittomia.

Aikoinaan golfliiton keväisillä kenttävierailuilla halusin ensimmäiseksi nähdä kentän huonoimman viheriön. Huonoimman siksi, että paukut oli keskitettävä niihin, hyvät pysyivät hyvinä vähemmälläkin.

Tänä keväänä ei tarvitse kauaksi kulkea nähdäkseen kentän huonoimman viheriön. Löytyy nimittäin ihan pihapiiristä. Pihagreeneillä on malliesimerkki lumihomeen aiheuttamista vaurioista.

Tilanne ei missään tapauksessa ole huono. Kouluarvosanoin rölliviheriöt 9 ja kylänurmikat varovainen 7 1/2.

Viheriöt joille jäi lunta kolattiin ja hiekattiin käsipelein. Roudaton kenttä kuivuu ennätysvauhtia, edellyttäen että sateet pysyvät maltillisina. Mestarin kakkosgreeni ja pitkälle koko väylä on ongelmallinen. Paikka on kylmä ja varjoinen. Viheriöllä oli vielä perjantaina reilut 45 cm lunta. Sunnuntain reilu kolmekymmentä aktiivista pelaajaa putsasivat viheriöalueen lumesta. Suuret kiitokset siitä.

Range avataan tällä viikolla. Kisällin viheriöt katetaan hiekalla. Runsaalla hiekoituksella suojataan heinää kestämään kulutusta ja estämään kuivumista. Kisälli avataan lauantaina, vaikka se on paikoitellen vielä märkä.

Mestarin kylänurmikka viheriöt suojataan harsoilla ja kenttä otetaan käyttöön vasta kun heinä lähtee kunnolla kasvuun.

Harri Walden, kenttämestari