Kenttämestarin terveiset 22.4.2020

Routa sulaa ja kenttä vihertyy

Poikkeuksellisen talven jäljiltä kenttä heräilee pikku hiljaa kevääseen. Vaikka talvi oli lumeton on hyvä muistaa, että lumettomuus ei itsessään nopeuta kevään tuloa eikä kasvun alkamista päivääkään.

Viime vuonna kentän ensimmäiset osat avattiin 4.5. (Mestarin etuysi kahdella talvigreenillä). Tänä vuonna tavoitteena on saada Mestari -kenttä auki vapuksi

Talvi ja kevät

Lumen suojaa kun ei ollut puraisivat kevään pakkaset nurmikosta vihreän värin aika lailla kokonaan. Muutamassa päivässä vihreä kenttä muuttui oljen keltaiseksi. Roudan sulamisen ja maan lämpenemisen myötä heinä väri alkaa jälleen palautumaan.

Lumisuojan puuttuessa etenkin viheriöiden matalaan leikatussa heinässä sen kasvupisteet ovat alttiina vaurioitumiselle.  Kisälli kentän viheriölle, jotka poikkeuksellisesti avattiin jo 26.3., levitettiin suojaksi paksu hiekkakerros. Mestari -kentän viheriöt on suojattu harsoilla. Viheriöheinän versojen kärjet ovat kärsineet pakkasesta,  mutta jo muutama leikkuukerta vie keltaisen sävyn mennessään.

Viheriöillä lumihomevaurioita ei ole lainkaan. Mestarin kakkosviheriölle kertyneen jään kanssa on taisteltu läpi koko talven. Viheriöltä on jäätä murskattu neljästi ja vasemmasta yläkulmasta seitsemän kertaa. Tätä kakkosviheriötä lukuun ottamatta viheriöt ovat talvehtineet ongelmitta.

Kisällin viheriöiden aikaisen avaamisen vaikutuksia on vielä vaikea arvioida. Todennäköisesti niiden kasvu ja kuntoutuminen on kuitenkin Mestari -kenttää hitaampaa.

Kentällä tapahtuu

Viheriöitä lyöntipaikkoja ja väyliä pystyleikataan.

Muuta huomioitavaa

Mestarin tee 13 nurmetetaan heti kun siirtonurmea on saatavilla. Siihen asti avaukset väylän alkupäästä.

Väylän 14  kivimuurin paikalle tehty luiska tasataan ja kylvetään heti kun se on riittävän kuiva. Alue pysyy kuitenkin korjauksenalaisena pitkälle kesään. Lammen poikki kulkevaa maasiltaa viimeistellään parhaillaan.

Keinonurmiviheriön taustat ja bunkkeri viimeistellään ja kumpujen etupuolet nurmetetaan siirtonurmella. Takaosat kylvetään.

Mestari kolmosen tiiltä viheriölle kulkeva tie päällystetään.