Kenttämestarin terveiset – heinäkuu 2017

Rangen lyönti- ja P-alueen kunnostus työt ovat ohi ja avajaisetkin on pidetty.

2000 m3 täyttömaata, 150 m3 mursketta, 170 m3 salaojasoraa, 400 m3 kasvualustaa, 1500 m2 nurmea, 150 m2 lyöntimattoa ja 2000 m2 asfalttia. Mittausta, metsän raivausta, kaivinkonetyötä, jyräämistä, pintojen tasausta, täryttämistä, reunakivien, laattojen ja siirtonurmen asentamista. Raudoitusta, betonivalua, automaattikopin siirto ja pohjan teko yms.

Konetyöt ostettiin niiltä joilla on työhön sopiva kalusto ja taito niitä käyttää. Työt aloitettiin viime syksynä jolloin kaivinkonetta kuljetti meidän luottokonemies, pitkäaikaisen sairauden kevättalvella nujertama Ari Teppola. Keväällä konetöitä jatkoi Green Form Petri Vainio.

Asfaltointi hoitui Isku Asfaltin toimesta. Kaikki muu sitten tehtiinkin kentänhoitotyön ohessa oman väen voimin.  Mukana olivat mm. Jari Hämäläinen,  Harri Hakkarainen, Jari Kelonen, Petteri Rautiainen, Juha Koskinen, Risto Kaplas, Risto-Matti Kutila ja Mattia Bonaguro. Minun kontollani oli alueen- ja sen rakenteiden suunnittelu ja työn valvonta. Kiitos kaikille jotka osallistuivat tähän projektiin. Työmaalla oli hyvä draivi ja kaikilla yhteinen tahto tehdä olemassa olevilla resursseilla niin hyvää kuin se vain oli mahdollista.

Käyttäkää rangea, hyödyntäkää myös parkkialuetta ja sen tilavia parkkiruutuja. Etenkin kookkaampien autojen paikoitus rangen parkkialueelle on paljon miellyttävämpää kuin klubiparkin ahtaisiin ruutuihin. 

Jotta saisimme nauttia rangen uudesta nurmesta mahdollisimman pitkään joudumme ikävä kyllä hieman rajoittamaan sen käyttöä. Nurmialue on käytössä luonnollisesti aina suurempien kisojen alla ja  viikonloppuisin. Viikolla nurmelta pääsee lyömään tiistaisin ja torstaisin.

Kentällä tapahtuu

Tiistaina 11.7 alkaa ratamon valtaamien väylien ehostaminen. (Mestari 11-14) Pääasiallisesti hävittäminen tehdään mekaanisesti. Pystyleikkaamalla ja ilmastamalla sekä hiekkakattauksella. Pahimmat alueet käsitellään myös kemiallisesti. Toisin kuin kemiallisessa torjunnassa mekaanisessa torjunnassa parannetaan heinän kasvuolosuhteita.

Muutaman lyöntipaikan huonosta kunnosta  on oltu pelaajien keskuudessa huolissaan.  Etenkin Mestari 18 on herättänyt keskustelua. Lyöntipaikan valonsaantia parannettiin viime syksynä poistamalla sen ympäriltä puustoa. Agendalla on asentaa lyöntipaikalle siirtonurmi. Asennusajankohta on heinä-elokuun vaihde. Siirtonurmen järkevä vähimmäishankintaerä on 450 m2 joten korjauskohteita niputetaan useampia samaan urakkaan.  Tänä suvena siirtonurmea on jo asennettu 1700 m2. 

Harri Walden
Kenttämestari