Kenttämestarin terveiset: Missä pelataan ja miksi?

Viheriöiden kunto, kuntoutuminen  ja avaaminen on aina kevään kiinnostava puheenaihe.

Karrikoiden voi sanoa, että uusille viheriöille ei ole tarvinnut tehdä mitään ja vanhoille taas ei ole pystynyt tekemään mitään.

Viime vuonna käyttöön otetut rölliviheriöt paljastuivat lumen alta samanlaisessa kunnossa kuin millaiseksi ne syksyllä jäivät.  Vaikka näin kylmällä säällä heinä ei juurikaan uusiudu, päätettiin laajennusalueen viheriöt avata pelille jo viikko sitten. Leikkaaminen näissä olosuhteissa olisi ollut riski siksi viheriöt vain jyrättiin.

Tässä vaiheessa ei kannata vielä mistään viheriönopeuksista puhua, mutta puttialusta kuitenkin tasaisen vihreä.  Hyviä aihioita  suojellaan aikaiselta pelaamiselta koska aamulla viheriöt ovat olleet kosteita tai jäässä. Tässä syy miksi kentälle on päässyt vasta klo 11.00 alkaen.

Vanhat yksivuotiset kylänurmikkaviheriöt  ovat palanneet normaaliin vuosirytmiin. Ne eivät ole talvehtineet kuten muutamana edellisvuonna, jotka olivatkin kylänurmikalle poikkeuksellisen hyvät.  Edelleen joudutaan toistamaan vanhaa mantraa ” tarvitaan auringonvaloa ja lämpöä ennen sitä ei tapahdu mitään”.  Viheriöiden kunto kohenee päivittäin, mutta on se tuskallisen hidasta.

Viimein tänään perjantaina kun takana on reilu vuorokausi sateetonta aikaa pääsimme vanhojen viheriöiden kimppuun. Viheriöt jyrättiin, pystyleikattiin, kylvettiin ja katettiin hiekalla. Tulevien kylmien öiden takia ne suojataan edelleen harsoilla.

M2.pngKenttää pelataan edelleen yhdeksänreikäisenä. Lauantaina aukeaa viheriö M2, jolloin lenkille jää yksi talviviheriö M9.

Ensi viikon sää ei näytä tuovan muutosta vallitsevaan säähän, joten varsin hitaasti kesää kohti mennään. Viheriöitä avataan lisää pelille heti kun se on järkevää.

Joka tapauksessa kenttä on taas ensi viikolla hieman vihreämpi ja pelissä olevien viheriöiden pelattavuutta saadaan parannettua.

Kenttä on paikoin niin kostea, että autokielto pidetään toistaiseksi voimassa.

Harri Walden
Kenttämestari