Kenttämestarin terveiset: Onko järkee vai ei?

Onko järkee vai ei?

Onko järkevää avata kenttä vaikean talven ja poikkeuksellisen kylmän huhtikuun heikentämille viheriöille, ennen heinän kasvuunlähtöä, kun kenttä on edelleen märkä ja vielä osittain roudassa?

Huhtikuu on kulunut lähinnä viheriöiden suojaamiseen tuulelta ja pakkaselta. Hakkuujätteen keräämiseen ja kevätmyrskyjen jälkien siivoamiseen. Kenttää voidaan kunnostaa vasta kun se on riittävän kuiva. Viheriöillä työt aloitetaan kun heinä on kasvussa. Käyttöönotto nyt taannuttaa etenkin viheriöitä siitä ei ole epäilystäkään.

Takkulassa ollaan kuitenkin onnellisessa asemassa, meillähän on Kisälli. Kisällin yksi tärkein tehtävä on suojella Mestaria. Kisälli otetaan käyttöön keväisin pienellä riskilläkin ja siellä myös pelataan syksyllä niin pitkään kunnes pakkaset pelaamisen estävät. Mestarilla käytetään järkeä; avataan se kun olosuhteet ovat avaamiselle otolliset.

Kevään kylvöt, pystyleikkuu ja muut kunnostusyöt tehdään Kisällillä myöhemmin. Korjataan vauriot sitten kun nurmikko kasvaa ja Mestari on käytössä. Viheriöt on kuitenkin hiekattu heinän kasvupisteen suojaamiseksi niin kylmältä kuin mekaaniselta rasitukseltakin.

Kisälli aukeaa perjantaina 28.4. kello 10.00, eikä pelaamisesta tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa.

Hyvää alkavaa pelikautta kaikille

Ps. Pakkasella, jos maassa on lunta tai nurmikko on jäässä Kisällilläkään ei pelata.

Range

Range kunnostus työt ovat alkaneet. Range on käytössä kuten tähänkin asti lyhyempänä ja vain kymmenellä lyöntimatolla varustettuna. Koska tulevaa lyöntialuetta työstetään, lyöntimatoille kulku tapahtuu rangen vasemmasta reunasta palloautomaattikopin takaa. Rangen kunnostus kestää muutaman viikon, jonka jälkeen uusi mattolyöntialue on käytössä.

Terveisin
Harri Walden
Kenttämestari
Lahden Golf