Lahden golfin kilpailumääräykset

Voimassa kaikissa LG kilpailukalenterissa olevissa kilpailuissa

Osallistumisoikeus

Avoimiin kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenet. Seuran sisäisiin kilpailuihin voivat osallistua vain seuran jäsenet.

Tasoitukset

Kilpailija vastaa tasoituksensa oikeellisuudesta.

Korkein huomioitava pelitasoitus kilpailuissa on 36 vaikka pelaajalla olisi korkeampi tasoitus.
Kilpailuihin ilmoitetut tasoitusrajat ovat tarkan tasoituksen mukaisia.

Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä World Handicap System (WHS) otettiin Suomessa käyttöön helmikuussa 2020

Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan omilla tunnuksilla NexGolfiin, puhelimitse tai suoraan caddiemasterille. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi pelaajan nimi, tasoitus, kotiseura ja kotiseuran jäsennumero. Lauantaina pidettävien kilpailujen ilmoittautumisaika päättyy edeltävänä torstaina klo 18.00 ja vastaavasti sunnuntaina pidettävien kilpailujen ilmoittautumisaika päättyy edeltävänä perjantaina klo 18.00. Kilpailuun otetaan enintään 120 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kilpailukutsussa toisin määrätä.

Osallistumisen peruuttaminen

Osallistuminen tulee peruuttaa kirjallisesti tai sähköpostitse ennen lähtöjärjestyksen arvontaa. Mikäli se tapahtuu arvonnan jälkeen ilman hyväksyttävää (sairastuminen tms.) syytä, kilpailumaksu peritään jälkikäteen.

Jälki-ilmoittautuminen

Kilpailuihin otetaan jälki-ilmoittautuneita kilpailusta poisjääneiden pelaajien tilalle sekä arvonnassa mahdollisesti tyhjiksi jääneille paikoille. Jälki-ilmoittautuneilta peritään 10 eurolla korotettu kilpailumaksu.

Lähtöjärjestys

Kilpailijat arvotaan kolmen hengen ryhmiin, poikkeuksena parikilpailut, joissa ryhmiin arvotaan kaksi joukkuetta. Lähtöjärjestys julkaistaan viikonlopun kilpailuihin viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä internet-sivuilla (www.lahdengolf.fi). Reikäpelikilpailussa otteluparit arpovat keskenään ensimmäisen lyöntipaikan aloitusjärjestyksen.

Golfauton käyttö kilpailuissa

Sisäiset kilpailut
Golfauton käyttö on sisäisissä kilpailuissa sallittu.

Avoimet kilpailut
Golfauton käyttö Lahden Golfin kilpailuissa on kielletty. Golfautoa saavat käyttää kilpailuvuonna 70 vuotta täyttäneet/täyttävät pelaajat, sekä muut kilpailun johtajan hyväksymän voimassa olevan lääkärintodistuksen perusteella. 

Mestaruuskilpailut

Lyöntipeli
Golfauton käyttö on kielletty. Poikkeus: Auton käyttö sallittu sarjoissa N/M75.

Reikäpeli (HCP+SCR)
Golfauton käyttö on sallittu. Mikäli autoa käytetään, on autoa tarvitsevan tarjottava kilpakumppanilleen mahdollisuus tulla kyytiin.

Matkapuhelimet

Puhelinta voidaan käyttää kilpailuissa tuloksien syötämiseen. Puhelimesta tulee olla poistettu hälytysääni. 

Käytettävät tiiauspaikat

Ellei toisin ilmoiteta, kilpailuissa miehet käyttävät 55-tiipaikkoja ja naiset  46-tiipaikkoja. Poikajuniorit, jotka eivät vielä ole täyttäneet 13 vuotta, voivat em. kisoissa valita pelaavatko kilpailun 55- vai  46-tiipaikoilta. 

Hidas peli

Kokonaispeliaika ei kierroksella saa ylittää 4 tuntia 25 minuuttia. Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ei välttämättä ilmoiteta ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen rikkomus: Varoitus

Toinen rikkomus: Yksi rangaistuslyönti

Kolmas rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä

Neljäs rikkomus: Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät vain tuomari tai kilpailun johtaja. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin tai kilpailun johtajan mielestä on pelaajan vuoro lyödä.

Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

Ukonilma ja salamointi

Jos toimikunta keskeyttää pelin salamoinnin vuoksi, on pelaajien keskeytettävä peli välittömästi. Pelaajat eivät saa jatkaa peliä ilman toimikunnan lupaa. Rangaistus tämän säännön rikkomisesta on kilpailusta sulkeminen. Yksi pitkä sireenin ääni: Välitön pelin keskeytys Kaksi perättäistä sireenin ääntä: Peli jatkuu

Tuloksien tarkastaminen ja hyväksyminen

Käytettäessä sähköistä tulospalvelua, tulokset tulee tarkastaa välittömästi kierroksen jälkeen. 

Tasatulosten ratkaiseminen

Mestaruuskilpailuissa voitto ratkaistaan välittömästi suoritettavalla ”sudden death”-uusinnalla. Uusintareiän/ -reiät päättää kilpailutoimikunta. Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatilanteissa voittaa pienemmällä tarkalla tasoituksella pelaava. Tasoituksettomien kilpailujen tasatulokset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä. Ts. tuloskortin mukaiset viimeiset 18, 9, 6, 3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla.

Kilpailun päättyminen

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos tai kilpailun tulokset on laitettu klubin ilmoitustaululle.

Kilpailun toimikunta

Kilpailulle nimetään johtaja, joka toimii myös kilpailun tuomarina. Kilpailulle voidaan lisäksi nimetä tuomareita, aputuomareita tai valvojia. Kilpailuun nimetyt toimihenkilöt muodostavat toimikunnan, joka ratkaisee erimielisyydet. Kuitenkin kilpailun vastaavan tuomarin päätös on lopullinen.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan R&A Rules Limited – organisaation kulloinkin voimassaolevia golfsääntöjä (Rules of Golf), joista Suomen Golfliitto on tuottanut suomenkielisen sääntökirjan. Lahden Golfin paikallissäännöt löytyvät nettisivulta (www.lahdengolf.fi), sekä caddiemasterin toimistosta. Golfin sääntöjen mukaan pelaajan tehtävänä on tuntea golfin säännöt ja kilpailua koskevat kilpailumääräykset (sääntö 6-1 ja määritelmä Säännöt). Rangaistukset pelissä perustuvat golfin sääntöihin tai peliä koskeviin määräyksiin. Tällaisia peliin liittyviä sääntöjä ovat lisäksi Amatöörisäännöt ja Tasoitusmääräykset.

Ilmoittautuessaan Lahden Golfin järjestämään kilpailuun pelaaja sitoutuu noudattamaan myös Suomen Golfliiton vahvistamia sääntöjä ja määräyksiä, kuten liikunnan dopingmääräyksiä, eettisten arvojen tai reilun pelin periaatteita. Golfliiton hallituksella on pelaajan kotiseuran ja Lahden Golfin lisäksi rankaisuvalta kilpailussa tai sen yhteydessä tapahtuneisiin rikkeisiin.

Lahden Golfin Scramble-säännöt