Kilpajuniori Kalle Verto #muntapapelata

Kalle Verto. Kuva: Raul Fall

Kansallisen Golfviikon teemana on #muntapapelata, eli esitellään monipuolisesti kiinnostavien tarinoiden ja henkilöiden kautta erilaisia tapoja harrastaa golfia tai aloittaa golf.

Mun tapa pelata-teema kiteyttää golfin monipuolisuuden, ja kuinka laji muokkautuu eri elämänvaiheisiin.

Voit jakaa omasi käyttämällä #muntapapelata-tunnistetta. Seurassamme on n. 1600 jäsentä ja yhtä monta erilaista tapaa pelata ja harrastaa golfia.

Lahden Golfin juhlavuoden kunniaksi julkaisemme jäsenistöstämme kauden aikana henkilökuvia teemalla #muntapapelata

Kalle Verto,  15 v. – tasoitus 4,0

Kauanko olet pelannut?
Neljä vuotta, aloittanut 2015 syksystä

Onko sinulla muita harrastuksia?
Tällä hetkellä ei mitään toista harrastusta. Pelannut aiemmin sählyä (salibandy) ja jalkapalloa (Lahden Reipas). Sählyä pelasi vielä samaan aikaan kun aloitti golfin, mutta lopetti muut harrastukset, kun golf muuttui totisemmaksi.

Miksi juuri golf harrastuksena?
Golf sopii minulle hyvin yksilölajina, se on niin haastava ja pystyy kehittymään koko ajan, eikä siinä ole mukana joukkuetta, joka saattaa vetää sua vähän alaspäin vaan on pärjättävä omillaan. Lisäksi golfia pystyy pelaamaan/harrastamaan joka päivä, jopa talvisinkin.

Paljonko pelaat?
Treenaan kesäisin joka päivä ja käyn myös usein pelaamassa, yleensä treenien jälkeen pelaan ysin. Kentälle on helppo tulla, kun asun tässä lähellä.

Kenen kanssa?
Meillä on toi kaveriporukka noita kilpajunnuja, joiden kanssa tulee pelattua. Useimmiten Kumpulaisen Jussin ja Simolan Akselin kanssa, mutta välillä menen mihin tahansa ryhmään pelaamaan eikä mua haittaa pelata vieraiden kanssa.

Oletko  aamu- vai iltagolfari?
Tykkään yleisesti pelata aamusta, lähtee päivä kivasi käyntiin, kun käy pelaamassa. Tänä vuonna olen kyllä enemmän käynyt iltaisin pelaamassa, kun kaverit, jotka eivät asu näin lähellä eivät ehdi aamusta kentälle, niin on käyty sitten iltapelejä vetämässä.

Osallistutko kilpailuihin?
Finnish Junior Touria on tullut pelattua tänä vuonna ja siihen liittyviä SM-kilpailuita. Sain viime syksynä karsinta kilpailuissa paikan tälle vuodelle. Keli oli ensimmäisenä päivänä tosi hurja, taisi silloin olla joku myrsky, jolle annettiin jopa nimi. Vedin ekana päivänä 85 ja sillä oltiin lähellä kärkeä ja ajattelin että tokana päivänä vedän paremmin. Toinen kierros 76 lyöntiä ja siinä birdie par birdie lopetus ja kortti taskuun (sijoitus jaettu viides). Oli tosi siistiä lopettaa kausi siihen. Antoi myös talviharjoitteluun mielekkyyttä.

Tällä viikolla pelaan Vierumäellä Finnish International Junior Championship.

Mikä golfissa on parasta?
Onnistumisen tunne ja se että pystyy mittaamaan kehittymisen ja näkee myös selkeästi oman kehittymisensä. Kavereiden kanssa ajan viettäminen on yksi parasta mitä golf tarjoaa.

Mieliväyläsi Takkulassa?
Mestarin 14. Väylä, jossa avaus ratkaisee paljon. Väylää voi pelata erilaisilla taktiikoilla, voi hyökätä ja pelata sitä kautta birdien tai pelata fiksusti. Väylä antaa mahdollisuuden mihin tulokseen tahansa.

Paras golfmuistosi?
Tänä vuonna pelasin ensimmäisen kerran alle parin. Kumpulaisen Jussin kanssa Espanjassa ja tulos oli 70, kentän par taisi olla 71. Tuntu tosi siistiltä.

Lue kaikki #muntapapelata -juttusarjan julkaisut tästä.