Kisällillä pelattiin juhlakierros – Aulis Ranua sai Suomen kentät kasaan

Aulis Ranua on nyt kiertänyt kaikki Suomen viralliset kentät. Kuva: Hannu Lehman

Peuramaan Aulis Ranua sai torstaina viimeisenkin palasen Suomen golfkenttien karttaansa, kun hän kiersi Takkulassa Kisällin ensimmäistä kertaa. Helsinkiläinen Ranua on nyt pelannut Suomessa kaikki Golfliiton jäsenseurojen 18-reikäiset sekä ne 9-reikäiset kentät, joilla on vähintään yksi par-nelonen.

Vuonna 2005 aktiivisen kenttäbongailun aloittaneen Ranuan juhlakierroksella olivat mukana sen arvon mukaisesti Lahden Golfin entinen ja nykyinen puheenjohtaja, Heikki Jäämaa ja Ilkka Kaarna.

Kenttäbongaus on sen verran epävirallista ja tulkinnanvaraista, ettei Ranuakaan osaa sanoa kenttien tarkkaa määrää, mutta niitä on hänen kriteereillään 150-160. Esimerkiksi Aavasaksan kenttää hän ei laske mukaan, vaikka seura kuuluukin Suomen liittoon, sillä kenttä on Ruotsin puolella.

”Olen luonteeltani keräilijä”, perusteli bongari harrastustaan, josta ei ole pitänyt sen isompaa meteliä.

”Omilla Facebook-sivuillani olen julkaissut kuvia kavereiden kiusaksi.”

Kuvia onkin kertynyt, sillä Ranua dokumentoi kaikki pelikierroksensa niin tuloskortein kuin valokuvinkin. Tuloskortteja on kotona 19 kansiollista ja valokuvia noin 50 000.

Kisälli valikoitui bongausurakan sinetiksi Jäämaan Heikin kutsusta. Hän oli mukana myös Aulis Ranuan edellisenä golfiin liittyvänä juhlapäivänä.

”9.9. 2016 tein Everstin 16-väylällä toistaiseksi ainoan holarini. Heikki oli silloin merkkarini, selvitti Ranua, joka jatkossa keskittyy pelattujen kenttien kokonaismäärän kasvattamiseen. Seuraava rajapyykki on 500:s.

Mitä mieltä kaikki kentät kolunnut peluri oli sitten Kisällistä?

”Ehdottomasti yksi Suomen parhaista 9-reikäisistä golfkentistä!”