Menu
Klubiravintola
Takkulantie 20
15230 Lahti
Puhelin
Ravintolapäällikkö
pizza
Kylmäsavulohi, punasipuli, feta, rucola
Kesäkurpitsa, kirsikkatomaatti, rucola, punasipuli, oliiviöljy, kapris
Vuohenjuusto, parmankinkku, kirsikkatomaatti, rucola, yrttiöljy
Kylmäsavulohi, katkarapu
Kinkku, salami, tonnikala, jalopeno
Kana, ananas, jalopeno
4 omavalintaista täytettä
lounasTARJOILU TÄLTÄ KAUDELTA PÄÄTTYNYT
À LA CARTE
sis. lankkuperunat
Vuohenjuusto, kylmäsavulohi, crispy kana-ceasarsalaatti
Kahvila
oluEt
FIRST WE PLAY – THEN WE ENJOY
Kuten pizzojen, myös ”Ruukkuoluen” nimi juontaa juurensa seuran historiasta. ”Ruukuista” alettiin puhua Mukkulan golfkentällä, josta se on vuosikymmenten aikana levinnyt kaikille Suomen golfkentille.
Ruukkulyöntihän tarkoittaa sitä, että taaemmilta tiipaikoilta lyövä pelaaja ei saa palloaan yli punaisten lyöntipaikan. Lyöjälleen se merkitsi sitä, että hän joutuu tarjoamaan pelikavereilleen oluet eli ruukut.
Lahden Golfin 50-vuotishistoriassa ruukkujen syntyä muisteltiin näin:
”Mukkulassa väylä kahden viheriö oli hyvän driven päässä paikallisesta olutkuppilasta, Tavernasta. Kuinka ollakaan, usein nähtiin parkkeerattuja golfkärryjä viheriön laidalla. Tavernassa olut tarjoiltiin poltetusta savesta tehdyistä tuopeista. Niille annettiin peitenimi ”ruukku”.
Sovittiin: Ellei miespelaaja saa palloaan yli naisten lyöntipaikan, hän tarjoaa kaikille kanssapelaajilleen ”Ruukut”. Tämä tapa on sitten levinnyt laajalti suomalaiseen golfiin.