Menu

Klubiravintola
Takkulantie 20
15230 Lahti
Puhelin
Ravintolapäällikkö
pizza
Kylmäsavulohi, punasipuli, feta, rucola
Kesäkurpitsa, kirsikkatomaatti, rucola, punasipuli, oliiviöljy, kapris
Vuohenjuusto, parmankinkku, kirsikkatomaatti, rucola, yrttiöljy
Kylmäsavulohi, katkarapu
Kinkku, salami, tonnikala, jalopeno
Kana, ananas, jalopeno
4 omavalintaista täytettä
Keittolounas
22.5.-28.5.
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g), Nakkikeitto(l,g)
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g), Jauhelihakeitto(m,g)
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g), Pasta-lihapullakeitto(m)
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g), Hernekeitto (m,g), pannari(l)
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g), Lihakeitto(m,g)
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g), Curry-kanakeitto(l,g)
Aurajuusto-punajuurikeitto(l,g) Takkulan lohikeitto (l,g)
À LA CARTE
Tarjolla 26.6. alkaen
sis. lankkuperunat
Vuohenjuusto, broileri tai kylmäsavulohi
Kahvila
Ruukku olut
FIRST WE PLAY – THEN WE ENJOY
Takkulan Klubiravintolan valikoimasta löytyy vääksyläisen Kanavan Panimon Lahden Golfille valmistama uniikki Ruukku-olut.
Kuten pizzojen, myös oluen nimi juontaa juurensa seuran historiasta. ”Ruukuista” alettiin puhua Mukkulan golfkentällä, josta se on vuosikymmenten aikana levinnyt kaikille Suomen golfkentille.
Ruukkulyöntihän tarkoittaa sitä, että taaemmilta tiipaikoilta lyövä pelaaja ei saa palloaan yli punaisten lyöntipaikan. Lyöjälleen se merkitsi sitä, että hän joutuu tarjoamaan pelikavereilleen oluet eli ruukut.
Lahden Golfin 50-vuotishistoriassa ruukkujen syntyä muisteltiin näin:
”Mukkulassa väylä kahden viheriö oli hyvän driven päässä paikallisesta olutkuppilasta, Tavernasta. Kuinka ollakaan, usein nähtiin parkkeerattuja golfkärryjä viheriön laidalla. Tavernassa olut tarjoiltiin poltetusta savesta tehdyistä tuopeista. Niille annettiin peitenimi ”ruukku”.
Sovittiin: Ellei miespelaaja saa palloaan yli naisten lyöntipaikan, hän tarjoaa kaikille kanssapelaajilleen ”Ruukut”. Tämä tapa on sitten levinnyt laajalti suomalaiseen golfiin.