Naistenpäivässä hyvä ”pöhinä”

Lahden Golfin naistoimikunnan järjestämä Naisten kansallinen golfpäivä toi Takkulaan lähes 60 naispelaajaa. Lahden Golfin naiset olivat kutsuneet ystäviään ja tuttaviaan tutustumaan golfiin rennoissa merkeissä. Tapahtuma oli osa Suomen Golfliiton ”Golf tutuksi” -kampanjaa ja järjestettiin Kansallisena naisten golfpäivänä.

Päivä alkoi yhteisellä aamiaisella jo varhain aamulla. Ennen peliä ABC Golfin prot Riku Aarnioa ja Seppo Pekkarinen pitivät kutsutuille naisille yhteisen puttauskoulun, jossa naiset pääsivät opettelemaan puttausta tulevaa ”kilpailua” varten.

Yhteiskuva ennen kilpailua. Kuva: Hannu Lehman

Iloiset naurut ja äänekkäät huokaukset toivat klubialueelle hienon tunnelman. Onnistumiset palkittiin aina raikuvilla aplodeilla.

Harjoitusten ja alkujumpan jälkeen Lahden Golfin puheenjohtaja Ilkka Kaarna toivotti kaikki naiset tervetulleiksi tapahtumaan ja toivoi mahdollisimman monen saavan ”golf-kipinän” ja liittyvän hyvään seuraan Takkulassa.

Itse ”kilpailu” pelattiin Kisälli-kentällä yhteislähtönä niin, että ”varsinainen” golfari pelasi parin pallon greenille (mahdollisimman lähelle reikää), jossa kutsuttu puoli parista puttasi pallon reikään. Kilpailussa vain vain putit laskettiin parin tuloskorttiin. Osa pareista otti käyttöön tarktiikan, jossa pallo yritettiin pelata forelle, josta varsinainen pelaaja vielä kerran yritti tuupata palloa lähemmäs reikää.

Tuuletuksia onnistumisen jälkeen. Kuva: Hannu Lehman

Parhaiten 9 reiän kierroksesta suoriutui Mika Lehtinen 11 putillaan. Mika ”pikahälytettiin” osallistumaan kilpailuun, koska Leenamaija Sipposen pari oli viimehetkellä joutunut perumaan osallistumisensa. Toivottavasti Mika innostuu nyt golfista ja ilmoittautuu greencard-kurssille!

Toiseksi tuli pari Anne Pylkkönen/Suvi Pellava. Suvi käytti kierroksella 16 puttia. Kolmanneksi sijoittui pari Tarja ja Kati Rusanen (Katin puttimäärä 19).

Varsinaisille golfareille oli kilpailussa omat erikoiskilpailunsa. Pisimmän draivin 9 väylällä löi Pirkko Sipilä ja lähimmäs lippua -kilpailun 4 väylällä vei nimiinsä Pia Pusa.

Klubilla oli kilpailun jälkeen kuohuviinilä iloisia naisia, joista suurin osa jäi viettämään aurinkoista klubielämää ja nauttimaan tunnelmasta.

Lahden Golfin naistoimikunnan puheenjohtaja Ninni Lehman oli enemmän kuin tyytyväinen päivän antiin.
– Olimme jo ennen tapahtumaa todella iloisia ilmoittautuneiden määrästä. Paljoa enempää ei olisi voitu ottaakaan, jotta peli etenisi mukavasti. Tunnelma klubilla oli käsinkosketeltavaa musiikkeineen ja tuote-esittelyineen. Saimme mukavasti paikallisia yrityksiä mukaan tapahtumaan. Jotkut naiset jopa kyseli jo alkeiskurssien aikatauluja ja olisikin mahtavaa, että mahdollisimman moni saisi tästä uuden harrastuksen, Lehman päättää.

Iloinen tunnelma Takkulassa. Kuva: Hannu Lehman

Tapahtumasta löytyy kuvia Lahden Golfin Facebook-sivuilta ja niitä voi katsella tästä.