LAHDEN GOLFISSA OSAKAS ON ETUASIAKAS

Osakkaan edut kaudella 2023

Lahden Golf tarjoaa omalla osakkeellaan pelaaville osakkaille erinomaiset edut:

 • Edullinen rajoittamaton pelioikeus 27 reiän golfkeskuksessa.
 • Laajin varausoikeus ja hyvä peliaikojen saatavuus.
 • Alennuksia perheen junioreille, osakkaan vieraille, range, bägihäkit, autovuokra, talviharjoittelu.
 • Edullinen pelioikeus tai peliliput Cookelle.
 • Ilmainen kuuden kentän kuukausittain vaihtuva vierailuoikeus.
 • Edullinen Kultakortti 25:lle kentälle. 
 • Greeniä Koko Seutu (GKS): edullisia vieraskierroksia ja kilpailuja 2023.
 • Ennakkovarausoikeus bägihäkkeihin ja golfautopaikkoihin.
 • Mahdollisuus vaihtaa nimetty pelioikeus perhepelioikeuteen (kahden hengen sarjalippu).
 • Vuokrapooli tarpeettomalle pelioikeudelle.
 • Osakkeiden välityspalvelu (myyjä/ostajatietojen välitys).

Paljonko on hoitovastike ?

Vuoden 2023 hoitovastikkeeksi päätettiin syksyn yhtiökokouksessa 795 euroa (sis. alv 10 %).

Osakkaan pelioikeus ja sen vuokraus

Lue lisää pelioikeuksista ja niiden vuokraamisesta pelioikeus sivuilta.

Osakkaan vuokratessa pelioikeutensa eteenpäin, osakas luopuu kaikista pelillistä oikeuksistaan.

Osakkaan Perhepelioikeus

Lisää joustavuutta osakepelaamiseen – Kahden perheenjäsenen sarjalippu.

Osakas voi vuosittain päättää, pelaako hän rajattomalla henkilökohtaisella pelioikeudella vai ottaako hän pelioikeuden nimettyinä sarjalippuina itselle ja yhdelle perheenjäsenelleen. Tämä tulee tehdä ennen pelioikeuden käyttöönottoa ja ilmoittamalla nimetty perheenjäsen seuran toimistoon viimeistään 15.5 mennessä. Osakasedut koskevat vain osakkeenomistajaa (alennukset, Kultakortti, Greeniä Koko Seutu). Vierailuoikeus ei kuulu näihin etuihin ja se on ostettavissa erilliseen hintaan.

Perheenjäsenellä tarkoitetaan samassa taloudessa ja samassa osoitteessa asuvaa perheenjäsentä.

Perheen sarjalippu sisältää vuonna 2023 yhteensä 23 Mestarin tai Kisällin 18 reiän kierrosta. Kierrokset voidaan käyttää kaksinkertaisena määränä Mestarin 9 reiän tai Kisällin 9 reiän kierroksia. Osakas ja perheenjäsen voivat molemmat tahollaan pelata, kunnes kierrokset tulevat täyteen. Kierrosmäärien ei tarvitse jakautua tasan. Mikäli liput loppuvat, niin lisälippuja saa osakashintaan.

Lahden Golf Oy

Lahden Golf Oy on kehittänyt Takkulan golfkeskusta pitkäjännitteisesti. Mestari-kenttä (18r) avattiin laajennuksen jälkeen kesällä 2015. Uusittu Kisälli-kenttä (9r) avattiin kesällä 2016. Lisäksi Lahden Golf omistaa enemmistön Vierumäki Golf Club Oy:tä (Cooke) ja tarjoaa osakkailleen edullisia pelituotteita Cookella.

Kentän rakenteita korjataan vuosittain sekä harjoitusalueita on laajennettu ja parannettu. Rakennuksia on peruskorjattu ja laajennettu. Olemme myös pitäneet kentänhoidon konekannan ajan tasalla ja kehittäneet kentänhoidon prosesseja. Investoinneissa on myös huomioitu ympäristöarvot ja ympäristöjärjestelmämme on sertifioitu.

Panostuksista huolimatta vastike on pysynyt tehokkaan toimintamallin ansiosta kilpailukykyisenä ja yhtiöllä ei ole merkittävästi velkaa. Jatkuvien panostusten ansiosta peruskorjausvelka on kohtuullinen.

Lahden Golf Oy:llä on 777 osakkeisiin sidottua pelioikeutta ja 100 pelioikeutta yhtiön käytössä erityisesti junioreille. Tämä määrä takaa 27 reiän golfkeskuksessa erittäin hyvän peliaikojen saatavuuden ja mahdollistaa aktiivisen harrastamisen.

Osakkeen hankinta

Golfosakkeen hankinnassa on tärkeää arvioida sekä pelillisiä etuja että itse yhtiötä.

Pelilliset edut muodostuvat peliaikojen saatavuudesta, johon vaikuttaa kentällä olevien pelioikeuksien määrä, nimeämättömien pelilippujen määrä ja yritys/monikäyttöosakkeet. Lahden Golf Oy:n pelioikeuksien määrä on erittäin kilpailukykyinen 27 reiän golfkeskukselle. Lahden Golf tarjoaa myös hyvät pelilliset osakasedut ja monipuoliset palvelut.

Golfyhtiötä arvioitaessa on tärkeää sen velkaisuus, peruskorjausvelan määrä ja yhtiön päätäntävalta. Lahden Golfilla ei ole merkittävästi velkaa ja se panostanut toimintaansa pitkäjännitteisesti tehden jatkuvasti peruskorjauksia. Lahden Golf Oy:n osakkeet ovat hyvin käytössä ja vastikevelkaa ei juuri ole. Lahden Golfin pelaavat osakkaat päättävät yhtiön toiminnasta. Lahden Golf Ry:llä on äänivaltaisia osakkeita urheilulajin etujen turvaamiseksi, mutta se ei ole toistaiseksi käyttänyt äänioikeuttaan.

Mikäli olet kiinnostunut Lahden Golf Oy:n osakkeesta ja osakaseduista tai osakkeen myynnistä, niin kysy osakkeiden myyjiä ja ostajia toimistosta.

Osakkaan ääni-ja päätösvalta

Kaikilla pelioikeuteen oikeuttavilla osakkeilla on yksi ääni ja ne ovat tasa-arvoisia myös maksujen suhteen.

Yhtiön toiminta-ajatuksen turvaamiseksi Lahden Golf Ry:llä on 3.000 äänivaltaista osaketta ja 6.000 ääntä, joihin ei liity pelioikeutta. Toistaiseksi Lahden Golf Ry ei ole käyttänyt äänivaltaansa ja nähnyt sellaista tarvetta.