Pelaajien vaikutus kentän pelikuntoon

Miksi korjaisin viheriöltä pallon putoamisjäljen?

SIKSI, ETTÄ SE ON JOKAISEN PELAAJAN VELVOLLISUUS

– Heinä kuolee korjaamattomassa putoamisjäljessä eikä puttilinjalla oleva kuoppa varmasti ilahduta jälkeesi tulevia pelaajia.

– Jos et löydä omaa putoamisjälkeäsi, korjaa jonkun muun jälki. Puttausvuoroa odotellessa ehtii mainiosti korjaamaan useammankin korjaamattoman jäljen ja näin omalta osalta osallistua kentän kunnon ylläpitämiseen. 

Miksi en käyttäisi oikopolkua viheriöltä poistuessani?

SIKSI, ETTÄ VIHERIÖILTÄ POISTUMISTIET  OVAT SITÄ VARTEN

– Poistumistiet eivät välttämättä ole lyhin reitti seuraavalle teelle. Poistumistiet on kuitenkin sijoitettu siten, niin, että niitä käyttämällä viheriön  ympärykset pysyisivät mahdollisimman hyvässä pelikunnossa. Oikomalla kulutat nurmikon hengiltä paikoissa, joissa sen toivoisi kasvavan. Ruohottomat polut näyttävät epäsiisteiltä ja vaikuttavat pelikaverisi lähipeliin. 

VIELÄ MUUTAMA SEIKKA JOILLA HUOMIOIT MUUT PELAAJAT JA OMALTA OSALTASI HUOLEHDIT KENTÄN SIISTEYDESTÄ JA KUNNOSTA: 

– Aseta käytön jälkeen bunkkeriharava kokonaan bunkkeriin ja poikittain pelisuuntaan nähden.

– Älä vedä golfkärryjä saatikka aja golfautoa greenin ja greenibunkkerin välistä. Uskomatonta mutta totta, jollain aamupelaajalla on tapana vetää kärryt läpi lyöntipaikkojen ja viheriöiden. Lienee itsestään selvää, että sitä ei tehdä.

– Tarkista, että lipputangossa lipun paikkaa osoittava pallo on lipun takaisin asettamisen jälkeenkin oikealla korkeudella.

Kiitos huomaavaisuudestasi 

Kenttämestari ja kenttähenkilökunta