Paikallissäännöt

Lisäykset Korona-aikana:

TULOKSET JA TULOSKORTIT:

* Tuloskortteja käytettäessä niitä ei tarvitse vaihtaa merkitsijän kanssa. Kukin pelaaja pitää kirjaa itselleen ja merkitsijälle. Merkitsijän kuittauksen voi hoitaa verbaalisti paikan päällä tai puhelin-/nettiyhteydellä.

* Mobiilisesti täytetyt tuloskortit ja -laskenta on suositeltavaa

* Jos kilpailuissa käytetään tuloskortteja ei niitä tarvitse palauttaa kilpailutoimistoon fyysisesti. Suositellaan tulosten lukemista reikä reiältä tai sähköistä viestintää käyttäen (sähköposti, tekstiviesti, ...)

LIPPUTANGOT JA REIÄT:

* Suositellaan, ettei lipputankoja nostettaisi/poistettaisi reiästä.

* Kaikenlaiset reiän pohjan korottimet ovat sallittuja/suositeltavia. Pallon pitää kuitenkin päästä hieman putoamaan reiän pohjaa kohti, jotta sen voidaan todeta olevan reiässä.

BUNKKERIT:

Bunkkeriharavat on otettu käyttöön 26.5.2020

Suositellaan, että haravaan koskettaessa käytetään suoran kontaktin välttämiseksi hanskaa tai muuta suojaa.

Nämä poikkeukset ovat voimassa toistaiseksi.

LAHDEN GOLF, PAIKALLISSÄÄNNÖT (päivitetty 25.5.2020)

1. Kentän ulkorajat
Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkevalla suora linja. Kisällin väylät 1 ja 2: ulkoraja vasemmalla on valtatien asvaltin reuna. Kisällin 2. greenin takana ulkoraja on Hepolammentien asvaltin reuna.

2. Kiinteitä haittoja (Sääntö 16.1)
a) Kaikki yleisellä pelialueella olevat päällystetyt (myös hiekka- ja sorapäällysteiset) tiet ja polut ovat kiinteitä haittoja. Päällystämättömät tiet ja polut ovat kentän olennaisia rakenteita
b) Kaikki mittamerkit kentällä. Merkin poistaminen on kielletty

3. Kunnostettavat alueet (Sääntö 16.1)
a) sinisin paaluin merkityt alueet
b) valkoisella tai sinisellä maalilla ympäröidyt alueet
c) kentällä olevat isot tai kovat muurahaispesät ovat pelaajan valinnan mukaan joko irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa Säännön 15.1 nojalla, tai kunnostettavia alueita, joista saa vapautua Säännön 16.1 nojalla
d) yleisellä pelialueella ja bunkkereissa olevat syvät veden valumaurat
e) sepelillä tai hiekalla päällystetyt pintasalaojat

4. Kentän olennaiset rakenteet
Mestarin väylä 9: väylän ja retkeilytien välissä oleva vanha rakennuksen perusta.

5. Kiinteät haitat lähellä viheriötä (esim. kastelulaitteiden kannet)
Kiinteästä haitasta saa vapautua Säännön 16.1 mukaisesti. Pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla:
·       Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b nojalla kiinteän haitan ollessa pelilinjalla ja se on:
o   enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja
o   enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.
Poikkeus – Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Reikäpeli: reiän menetys; Lyöntipeli: 2 lyöntiä

Väylän 14 rinteessä oleva sinivalkoisin paaluin merkitty alue on kielletty pelialue, jota käsitellään epänormaalina kenttäolosuhteena. Kielletyn pelialueen haittaamisesta täytyy vapautua ilman rangaistusta Säännön 16.1f mukaisesti.

Ylimääräisenä vaihtoehtona pelaaja voi pudottaa alkuperäisen tai muun pallon pudottamisalueelle. Pudottamisalue on vapautumisalue Säännön 14 .3 mukaisesti. Käytössä on 2 pudotusaluetta (DZ). Jos pallo pysähtyy ennen rinteessä olevaa valkoista viivaa, pelaajan on käytettävä mäen päällä olevaa pudotusaluetta. Jos pallo pysähtyy viivan jälkeen olevalle alueelle, pelaajan on käytettävä mäen alla olevaa pudotusaluetta.

Jaa tämä sivu...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin