”Ruotsin kaataja” Eva Jaren #muntapapelata

”Mestarin 6. on lempiväyläni Takkulassa.”

Kansallisen Golfviikon teemana on #muntapapelata, eli esitellään monipuolisesti kiinnostavien tarinoiden ja henkilöiden kautta erilaisia tapoja harrastaa golfia tai aloittaa golf. Mun tapa pelata-teema kiteyttää golfin monipuolisuuden, ja kuinka laji muokkautuu eri elämänvaiheisiin. Voit jakaa omasi käyttämällä #muntapapelata-tunnistetta.

Seurassamme on n. 1600 jäsentä ja yhtä monta erilaista tapaa pelata ja harrastaa golfia. Lahden Golfin juhlavuoden kunniaksi julkaisemme jäsenistöstämme kauden aikana henkilökuvia teemalla #muntapapelata

EVA JARE – tasoitus 14,6

Aloitin golfin vuonna 1962 Hälvälän golfkentällä, Erkki Puuperä toi minut golfin pariin. Erkki asui siihen aikaan meidän naapurissa. Meitä kaikilla kolmella Lahden Golfin kentillä (Hollola, Mukkula, Takkula) pelanneita on jäljellä enää kolme, minun lisäkseni Kärkisen Juhani ja Huotarin Pertti.

Muut harrastukset
Jalkapallo. Pelasin Suomen ensimmäisessä maajoukkueessa 1973. Nyt golf vie lähes kaiken harrastusajan.
Kokoonnumme vanhojen pelikavereiden kanssa aina Helmareiden peleissä. Seuraan yhä jalkapalloa; kaikki karsintapelit ja arvokisat. Vuonna 1976 voitimme Ruotsin 2-1, tein siinä pelissä voittomaalin. Tuo voitto on ainoa Suomen voitto Ruotsista aikuisten naisten historiassa, 43 vuotta sitten. Korttelissa pelasin sitten vielä 10 vuotta.

Mikä golfissa viehättää?
Haasteellinen, vaikea peli. Sosiaalisuus on tärkeä osa golfia. Kuulee mielenkiintoisia keskusteluja ja tapaa erilaisia mielenkiintoisia ihmisiä.

Kenen kanssa pelaat?
Itsekseni aina tulen ja pelaan eri ihmisten kanssa, ei mitään vakiokavereita. Laaja kirjo erilaisia pelaajia tulee tavattua kesän aikana.

Oletko  aamu/iltagolffaaja?
Aamuihminen. Pelaan mielelläni aamuisin. Eläkeläisellä on aikaa aamulla. Iltaan on liian pitkä aika odotella.

Osallistutko kilpailuihin?
Tykkään kilpailla. Senioritoureja olen kierrellyt 30 vuotta. Pari mitalia tuli voitettua alkuaikoina, nyt ollut hiljaisempaa. Klubikisoihin osallistun ahkerasti, kesät ja talvet (pölkkygolfia). Tykkään kun Lahden Golf on nimenomaan urheiluseura. Voitimme myös ensimmäisen kortteliliigan joukkuemestaruuden viime vuonna entisten futareiden kanssa.

Mieliväyläsi Takkulassa?
Mestarin 6. Pääsen siinä usein puttaamaan birdietä, kerran olen tehnyt siinä eaglen.

Paras golfmuistosi?
Vanhan kentän (Takkula) ajalta, ykkösväylälle birdie ja kakkosväylälle eagle, olin kahden väylän jälkeen kolme alle. Myös kaksi tehtyä holaria on jääneet mieleen. Ennätykseni on 80 lyöntiä nykyisellä Mestari-kentällä.

Keskustelun aikana muistoihin liittyi Ruukku -sanan historia:
Mukkulan kentän tien toisella puolella oli ostarilla Taverna, siellä olutta myytiin ruukuissa. Tästä on syntynyt sanonta RUUKKU. Piti tarjota olut (Ruukku) ennen kakkosväylälle siirtymistä, jos ei päässyt punaisen tiin yli.

Lue kaikki #muntapapelata -juttusarjan julkaisut tästä.