Ruukku-olut kruunaa kierroksen

Takkulan klubiravintolan valikoimaan on tullut täysin uniikki tuote, sillä vääksyläinen Kanavan Panimo on alkanut panna Lahden Golfille omaa Ruukku-olutta.

Kuten pitsojen myös oluen nimi juontaa juurensa seuran historiasta. ”Ruukuista” alettiin puhua Mukkulan golfkentällä, josta se on vuosikymmenten aikana levinnyt kaikille Suomen golfkentille.

Ruukkulyöntihän tarkoittaa sitä, että taaemmilta tiipaikoilta lyövä pelaaja ei saa palloaan yli punaisten lyöntipaikan. Lyöjälleen se merkitsi sitä, että hän joutuu tarjoamaan pelikavereilleen oluet eli ruukut.

Lahden Golfin 50-vuotishistoriassa ruukkujen syntyä muisteltiin näin:

”Mukkulassa väylä kahden viheriö oli hyvän driven päässä paikallisesta olutkuppilasta, Tavernasta. Kuinka ollakaan, usein nähtiin parkkeerattuja golfkärryjä viheriön laidalla. Tavernassa olut tarjoiltiin poltetusta savesta tehdyistä tuopeista. Niille annettiin peitenimi ”ruukku”.

Sovittiin: Ellei miespelaaja saa palloaan yli naisten lyöntipaikan, hän tarjoaa kaikille kanssapelaajilleen ”Ruukut”. Tämä tapa on sitten levinnyt laajalti suomalaiseen golfiin.

Myös ulosmyynti kotiin janojuomaksi tai lahjaksi kätevässä paketissa.