SM M80 Talissa voittajaksi Nokian Jaakko Horttanainen

SM M80 palkittuja vas. 1. Jaakko Horttanainen 3. Kalevi Tellqvist 4. Seth-Veli Järvinen 5. Jouko Kaartinen ja 6. Raimo Waltasaari. Kuvastapuuttuu 2. Rauno Eskola

Miesten M80 sarjan SM kisanäyttämönä oli kolmannen kerran peräkkäin Talin golf pyhättö Helsingissä. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja pelaajat nauttivat olostaan siellä. Myös järjestelyt oli hoidettu asianmukaisesti tj. Lauri Gulinin johdolla. Sade aamulla oli kiusana ja näin ennen klo 11 startanneet kärsivät sateesta. Sen jälkeen vallitsi hyvä golfsää loppupäivän ajan. Valitettavasti golfiin ei ainakaan vielä ole kehitetty sade- tai tuulikertoimia mäkihypyn tapaan.

Nyt pelattu kisa oli kuudes virallinen SM-kisa. Aikanaan Aulangolla aloitettiin epävirallisella kisalla ja sekin mukaan laskien, on pelattu seitsemän kertaa. Myös ensi vuonna HGK on valmis järjestämään kilpailun, SGS:n kilpailutoimikunta tekee asiasta päätöksen myöhemmin.

Kilpailussa on pelattu viime vuodet erinomaisia tuloksia ja voittotulos on alkanut seiskalla, nytkin voittajan tulos 79 lyöntiä. Voittaja oli Jaakko Horttanainen Nokia River Golfista. Jaakko täytti maaliskuussa 80, joten iän alitus tuli tehtyä. Myös seuraavilla sijoilla oli useita iän alittajia. Toiseksi tuli Sarfvikin Rauno Eskola tuloksella 81. Pronssi mitalista oli kova taistelu: Kalevi Tellqvist Talista ja Seth-Veli Järvinen Lahden Golfista päätyivät samaan tulokseen 82, Kaleville pronssi matemaattisen menetelmän perusteella.  Sijalle 5 Jouko Kaartinen SHG ja 6. Raimo Waltasaari Sarfvik. Pelattiin myös epävirallinen hcp sarja, johon kaikki osallistuivat. Voittajaksi Erkki Oila Nurmijärveltä tuloksella 67 eli 4 alle oman tasoituksen (kentän par 71).

On ehdotettu, että pitäisi perustaa myös 85 v. sarja. Määrä on kasvussa, mutta ei vielä riittävän suuri, jotta voitaisiin anoa Golfliitolta SM arvo. Paras tämän ikäinen on aina palkittu. Nyt heitä oli mukana 7 pelaajaa, heistä paras Seth-Veli Järvinen 86 v ja tulos 82 lyöntiä. Syvä kumarrus Seth-Velille.

Osallistuja määrä oli 68 pelaajaa, joka oli uusi ennätys. Edellisenä vuonna 64 pelaajaa, joten pientä nousua on koko ajan. Olisiko korona kuitenkin pienentänyt kasvua?

Kaikki tulokset löytyy www.suomengolfseniorit.fi  / golfbox kilpailukalenteri

Kari Hiukka