Tallukasta Takkulaan – Kansanedustaja Mika Karin #muntapapelata

Kansallisen Golfviikon teemana on #muntapapelata, eli esitellään monipuolisesti kiinnostavien tarinoiden ja henkilöiden kautta erilaisia tapoja harrastaa golfia tai aloittaa golf.

Mun tapa pelata-teema kiteyttää golfin monipuolisuuden, ja kuinka laji muokkautuu eri elämänvaiheisiin. Voit jakaa omasi käyttämällä #muntapapelata-tunnistetta. Seurassamme on n. 1600 jäsentä ja yhtä monta erilaista tapaa pelata ja harrastaa golfia.

Lahden Golfin juhlavuoden kunniaksi julkaisemme jäsenistöstämme kauden aikana henkilökuvia teemalla #muntapapelata

Kansanedustaja Mika Kari. Kuva: Hannu Lehman

Mika Kari, 51, kansanedustaja. Tasoitus 20,4

Milloin ja miksi aloitit golfin?
Aloitin golfin seuraamisen jo vuonna 1986. Olimme kaveriporukalla Tallukassa ja televisiosta tuli joku Major-kisa ja jäin tuijottamaan sitä. Harrastin silloin purjelentoa ja pidin golfia jotenkin ”herraskansan” harrastuksena, joten kynnys aloittamiseen oli korkea. Katselin yökaudet golfia televisiosta yli 20 vuotta. Sitten naapurini Eero Rauhala kannusti aloittamaan golfin ja kehui Takkulan hienoa ilmapiiriä. Oli vuosi 2013, kun sitten rohkaistuin ja tulin golfin pariin.

Mikä golfissa viehättää?
Keskittyminen omaan tekemiseen. Golfissa yhdistyvät monet eri asiat ja golf on pelinä aivan mahtava laji. Eri tasoituksella pelaavat voivat helposti pelata samassa ryhmässä. Golfin sosiaalisuus on aivan ainutlaatuista. Myös estetiikka on suuri osa golfia; erilaiset kentät ja kuinka hienosti kentät on eri paikoissa rakennettu.

Kenen kanssa pelaat, onko vakioporukkaa?
Alussa pelasin vain tuttujen kanssa. Sitten pikkuhiljaa sitä rohkaistui menemään ”tuntemattomien” kanssa pelaamaan. Nykyään saatan laittaa itseni ihan ”tyhjään” lähtöön ja sieltä sitten tulee mukaan ketä tulee. On mukava tutustua uusiin ihmisiin ja pelikavereilta oppii aina jotain uutta.

Olet kansanedustaja, tuleeko pelatessa puhuttua politiikkaa?
Yritän välttää sitä, mutta välillä on vähän ”pakko”, jos jotain kysytään. Mutta pääsääntöisesti olen kentällä pelaamassa ja viettämässä vapaa-aikaa.

Oletko aamu- vai iltagolfari?
Ehkä enemmän nykyään iltagolfari. Mutta on myös hienoa pelata aamulla seitsemän aikaan, kun aurinko on nousemassa ja kentällä on hiljaista.

Osallistutko kilpailuihin?
En ole vielä kovin aktiivisesti. Halu olisi kova. Työporukan kesken olemme ”kisoja” pelanneet, mutta jatkossa olisi mukava osallistua seuran kilpailuihin aktiivisemmin.

Mikä on lempiväyläsi Takkulassa?
Ehdottomasti Mestarin väylä numero 14. Vaikea ja haastava väylä, mutta ennen kaikkea erittäin kaunis väylä.

Mikä on paras golfmuistosi?
Voi niitä on paljon. Mutta pari kesää sitten sain mahdollisuuden pelata Mikko Ilosen kanssa kotikentällä ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Mikko on hieno ihminen ja hieno urheilija.

Lue kaikki #muntapapelata -juttusarjan julkaisut tästä.