Tuloksia nuorten SM-lyöntipelin ensimmäiseltä päivältä

Suomen kärkikaartiin kuuluvat golfjuniorit kisailevat Lahdessa Takkulassa tällä viikolla. Kilpailukauden ehdottomasti jännittävimpiin kilpailuihin kuuluvia 18 ja 21 vuotiaiden lyöntipelin Suomen Mestaruuskisoja käydään parhaillaan Takkulassa Lahdessa. Kolmipäiväisiin kilpailuihin osallistuu 151 pelaajaa ja mitaleista taistellaan neljässä eri sarjassa. Kahden päivän jälkeen on cut ja perjantain finaalikierrokselle pääsee 24 poikaa ja 10 tyttöä jokaisesta sarjasta. Nyt käytävä SM-kilpailu on osa kansallista Finnair Junior Touria.

Lilli.jpg
Ensimmäinen kilpailupäivä Lahden Golfin isännöimissä kilpailuissa käynnistyi helteisen paahteisena, mutta tämä ei näytä kisailevia nuoria häirinneen. Päivän yleistunnelma vaikuttaa olleen hyvin positiivinen ja kisajärjestäjien puolelta pelaajien käytös on saanut erityistä kiitosta ja kehuja. Kentän loistava kunto puolestaan on saanut kiitosta pelaajilta ja mahdollistanut hyvien tulosten syntymistä.

Vanhempien poikien eli 21 vuotiaiden sarjassa ennakkosuosikeiksi povatut pelaajat ovat neljän lyönnin sisällä  jakamassa kärkisijoja . Ykköspaikkaa jakavat Miki Kuronen (NGK) ja Janne Koivisto (Tarina) tuloksella 70 (-2).

Sijalla  T3 tuloksella 71 lyöntiä  (-1)ovat Jakob Karf (VaG), Lahden Golfin Mikko Lehtovuori  ja Kristian Kulokorpi (TG).  Seuraavia T6 sijoja jakavat Sami Vanni (HGK), Casper Simberg (NGCC) ja Arto Pehkonen (LPG) partuloksella 72.

Lahden Golfin Roope Allinen on sijalla 9 pelattuaan 73 lyöntiä (+1) ja Patrik Teppola sijalla 11 tuloksella 75 (+3). Esa Salonen on tulosluettelossa sijalla 37 tuloksella 83 (+11).

Vanhempien tyttöjen eli 21 vuotiaiden sarjassa kärkisijojen tulostaso näyttää olevan niinikään tasainen.

Ensimmäisen päivän jälkeen sarjaa johtaa Iida-Lotta Juura (KosG) tuloksella 76 (+4). Kakkossijalla on Miia Pulliainen (KG) yhden lyönnin perässä tuloksella 77 (+5). Kolmatta sijaa jakavat Roosa Närhi (VG) ja Kristiina Böss (NGCC) tuloksella 78 (+6).

 

Pienempien poikien sarjassa kärkipaikkaa ensimmäisen päivän jälkeen pitää Juho Ehrola (LPG) tuloksella 69 (-3). Kakkosijaaa jakavat Matias Sipponen (LG) ja Väinö Viitaharju (Golf Pirkkala) alittaen kentän parin kahdella lyönnillä tuloksella 70 (-2).

 

Tyttöjen 18 v sarjassa kärkisijaa on jakamassa ennakkosuosikit Petra Salko (HGCC) ja Karina Kukkonen (OGK) tuloksella 73 (+1). Sijoitusta T3 jakavat Iida Nikka (KosG), Saana Pakonen (OGK) ja Linda Haara (Tarina) tuloksella 76 (+4). Paula Koivisto (OGK) on yhden lyönnin päässä takaa-ajoasemissa tuloksella 77 (+5).

 

Torstaina 27.6. käynnistyy toinen kilpailupäivä ja ensimmäiset lähdöt on klo 7 alkaen. Kilpailijat lähetetään matkaan kahdelta eri tiiltä kahdessa vuorossa, jotta päivälle ennustettu ukkonen haittaisi mahdollisimman vähän kilpailukierroksia.