Pallo vesiesteessä – uusintalyönti

Mestarin väylällä 4 pallo menee avauksessa selvästi vesiesteeseen sen etupäässä olevaan pitkään heinistöön. Varapalloa ei ilmeisesti siis saa lyödä. Pelaaja menee etsimään palloa lyödäkseen säännön sallimalla tavalla esteestä, mutta ei löydä palloa . Hän siis palaa tiille ja lyö uuden pallon. Onko ok? Olisiko peliä voinut kuitenkin nopeuttaa lyömällä uusi pallo etukäteen tiiltä tai vesiesteen ylityskohdasta/ linjalta ?

Varapallon saa lyödä jos pallo on voinut kadota vesiesteen ulkopuolelle tai outiin. Tässä tapauksessa pallo on varmuudella vesiesteessä joten varapalloa ei saa pelata.

Jos pallo löytyy vesiesteestä, sillä saa jatkaa tai jatkaa vesiestesäännön mukaan. Nyt kun palloa ei löytynyt, jatketaan vesiestesäännön mukaisesti pelaamalla edelliseltä lyöntipaikalta (tii) tai ylityspaikasta lipun linjassa taaksepäin tai ylityspaikasta 2 mailanmitan päähän, mutta ei lähemmäs lippua (punaiset tolpat). Eli paluu tiille oli OK.

Vaikka peliä nopeuttaisikin toisen pallon lyöminen ”etukäteen”, siitä tulee pelissä oleva pallo eikä vesiesteessä olevalla pallolla saa enää jatkaa.

Timo Huvinen / 7.8.2017