Väärän pallon pelaaminen reikäpelissä, mutta vastustaja hyväksyy menettelyn

Pelaajat A ja B pelaavat reikäpelissä väylää 18 tilanteen ollessa tasan. A:n lyömää palloa etsitään reilusti yli 5 minuuttia, jonka jälkeen A lähtee lyömään uutta palloa. Tässä vaiheessa alkuperäinen pallo löytyy, pelaaja pelaa reiän loppuun tällä pallolla ja sillä pallolla lyödyillä lyönneillä voittaisi reiän ja ottelun. Pelaaja B hyväksyy tilanteen, kunnes klubilla muut jäsenet ovat sitä mieltä, että kyseessä oli hävitetty ja sitä kautta väärä pallo, joten todellinen voittaja olisikin pelaaja B. Mikä on oikea ratkaisu?

1. Kun palloa on etsitty yli 5 minuuttia, se katsotaan kadonneeksi. Tämän jälkeen jos sitä lyödään, kyseessä on väärän pallon pelaaminen.
2. Rangaistus väärän pallon pelaamisesta on reikäpelissä reiän menetys ja lyöntipelissä 2 lyöntiä.
3. Reikäpelin luonteeseen kuuluu kuitenkin se, että epäselvyydet ja vastalauseet on käsiteltävä ennen kuin kukaan ryhmästä on lyönyt seuraavalta tiiltä tai jos kyseessä on viimeinen reikä, kunnes koko ryhmä on poistunut greeniltä (sääntö 2-5).
4. Tässä tapauksessa, koska pelaaja B hyväksyi menettelyn (vaikka se oli sääntöjen vastainen) pelin päätyttyä, pelaaja A voitti viimeisen reiän ja koko ottelun huolimatta selkeästä sääntörikkeestä, joka olisi taannut pelaajan B voiton.

Timo Huvinen/3.7.2006