Uudet kotisivut avattu


Lahden Golfin uudet kotisivut on avattu.

Lahden Golfin kotisivut uudistettiin viimeksi vuonna 2012, jolloin sivustojen mobiiliystävällisyys ei ollut aivan nykyisellä tasolla. Vanhat sivut eivät toimineet mobiililaitteissa toivotulla tavalla ja niiden muuttaminen mobiilikäyttöön olisi tullut kohtuuttoman kalliiksi.

Näin päädyttiin uusimaan sivusto kokonaan vastaamaan nykyvaatimuksia.

Sivusto on tehty täysin talkootyönä ja niiden suunnittelusta ja toteuttamisesta on vastannut tiedotustoimikunnan Hannu Lehman yhdessä poikansa Jeremiaksen kanssa.

”Suurin työ taisi olla tuolla pojalla, jonka tehtävä oli siirtää kaikki oleelliset uutiset vanhasta järjestelmästä uuteen alustaan. Pari kuukautta sillä meni copy+paste-hommissa.”

Mitä sitten tehtiin?

Aluksi tietysti valittiin sopiva alusta ja teema, joiksi valittiin WordPress ja sieltä maksullinen teema ”Generatepress”. Värimaailmaksi valittiin Mestari-kentältä tuttu mustavalkoinen pohja. Pieniä väri-yksityiskohtiakin sivustolta löytyy.

Vanhojen sivujen valikot haluttiin pitää suurinpiirtein entisenlaisina, pienin muutoksin. Nyt esimerkiksi ry ja oy ovat saaneet omat valikkonsa, joka selkeyttää toimialojen jakoa.

Etusivusta haluttiin tehdä sellainen, että kaikki oleellinen löytyy heti, eikä valikoihin tarvitse välttämättä lähteä ”surffailemaan”. Kolmelle toimikunnalle (seniorit, junnut ja naiset) laitettiin etusivulle omat pikavalikkonsa, jotta tarvittavan tiedon löytyminen on helpompaa.

Uutta on myös se, että nyt jokaisen toimikunnan omalta etusivulta löytyy myös toimikunnan omien uutisten (viisi viimeisintä) laatikko.

”Varmasti tulee vielä joitakin muutoksia, kun käyttökokemuksia jäsenistöltä saadaan. Olisikin hyvä, jos jäsenistöltä saisi palautetta, niin pystyisimme tarjoamaan juuri sellaiset sivut, kun käyttäjät haluavat.”

Suurin muutos on tullut mobiilipuolelle. Nyt sivut skaalautuvat eri mobiililaitteisiin mukavasti ja kaikki tärkeä tietoa on sormen painalluksen päässä.

Sivustoa on testattu Applen, Samsungin ja Nokian laitteilla. Selaimista testissä on ollut Safari, Firefox, Explorer ja Google Chrome.

”Kaikkia mobiililaitteita ei ollut käytössä, kun mobiilipuolta testattiin, joten eri laitteiden käyttäjät varmasti ottavat yhteyttä ja kertovat, miten sivusto heidän laitteillaan toimii.”

Käyttökokemuksia ja palautetta saa laittaa tiedotustoimikunnan Hannu Lehmannille joko Lahden Golfin palautelomaketta käyttäen tai suoraan sähköpostilla hannu.lehman@phnet.fi.

Mukavaa alkavaa golfkautta ja happy surfing.

Hannu Lehman
Tiedotustoimikunta