Mikäli sääennusteiden ja -havaintojen mukaan on pienikin ukkosen mahdollisuus kannattaa golfkentällä olla erittäin varovainen.

Pelaaja on itse vastuussa omasta turvallisuudestaan golfkentällä ukonilman sattuessa. Ukkosuhka on syytä jokaisen ottaa tosissaan. Ukonilmalla pelaaminen kannattaa lopettaa mieluummin liian aikaisin, kuin liian myöhään.

Jos ukkossadepilvet lähestyvät golfkenttää, tulee peli keskeyttää, vaikka salamat iskisivätkin useamman kilometrin päässä. Salama voi lyödä mistä tahansa samasta pilvimassasta.  Pelaajien tulee itse aktiivisesti seurata lähestyvää ukkosta ja tarpeen mukaan keskeyttää pelit. Peliä on turvallista ukkosen jälkeen jatkaa vasta, kun ukkospilvet ovat tyystin kadonneet kenttäalueen läheisyydestä. Harjoituskierroksilla pelin jatkamisesta ukkosen jälkeen ei ilmoiteta äänisummerilla, vaan pelaajan tulee itse havainnoida ja varmistua ukkosuhan poistumisesta tai seurata henkilökunnan antamia ohjeita pelien jatkamisesta.

Kilpailuissa pelien keskeyttämisestä ilmoitetaan sumutorvea käyttäen ja kilpailua saa jatkaa vasta henkilökunnan annettua tähän luvan.

Mikäli kentän henkilökunta keskeyttää pelit, tulee jokaisen pelaajan välittömästi noudattaa ohjeita, keskeyttää kierroksensa ja hakeutua suojaan.

 

Toimi näin ukkosen yllättäessä:

Ukkosen ollessa kentän läheisyydessä on hyvä jättää mailat ja kärryt kentälle ja hakeutua välittömästi suojaan.
Hakeudu suojaan sisätiloihin tai autoon, mikäli se on lähempänä.
Älä käytä sateenvarjoa tai mailoja.
Älä hakeudu puun alle suojaan.
Vältä korkeita paikkoja, samoin myös rannalla vesirajaa.
Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä.
Malta pysyä suojassa riittävän pitkään, niin että ukkonen on varmasti mennyt ohi.